Juba mõisa ajast alates on toitlustust pakutud Alatskivi lossi läänetiiva söögisaalis, ning seda traditsiooni jätkame ka tänasel päeval. Restoran koosneb kahest saalist: musta laega peasaalist, kus igapäevaselt saame pakkuda toitlustust 48le külalisele ning väike restorani saal, mis ajalooliselt oli paruni magamistuba. Väikene saal mahutab 18 külalist. Lisaks on suvel avatud lossi põhjapoolne terrass, kus suvel avaneb suurepärane vaade roosiaeda ja lossi järvele.
Restorani köögid asuvad tänasel päeval samuti oma ajaloolises kohas ehk lossikeldris. Meie köögi missiooniks on alati olnud meeles pidada lossi ajalugu ning seda eelkõige läbi menüü. Alatskivi lossi seob ajalooliselt kolm kultuuri: mõisa kultuur läbi paruni pere, Eesti talupoja kultuur läbi nende teenijate, kes lossis töötasid ning Šoti kultuur, mis oli parunihärrale väga südamelähedane ning mis koheselt on tuntav ka lossi arhitektuuris. Sellest tulenevalt on ka kõigi kolme kultuuri mõju ja teatud ajalooline rustikaalsus esindatud meie menüüs.
Lossi restorani puhul on tegemist perefirmaga, mis alustas tegevust detsembris 2008. Pärast 7 kuud kestnud mahukaid restaureerimistöid , mille käigus taastati restorani ruumid ning keldrikorrusel asuvad köögid, avasime 1.juulil 2009 restorani külastajatele. Järgneval kevadel jätkasime läänetiivas majutusruumide renoveerimisega, mis lõplikult valmisid 2012 aastal.